ECOTIC ENTIDAD ADMINISTRADORA

|

|

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Dona Vida al Planeta finalitza la quarta edició, arribant a 400 municipis a Andalusia

La participació ciutadana ha estat clau en aquest trajecte cap a la conscienciació ambiental. Gràcies al compromís dels andalusos, s'ha aconseguit una comprensió més gran dels beneficis del reciclatge de RAEE, així com la reutilització de materials per a la producció futura de dispositius electrònics.

La campanya ‘ Dona Vida al Planeta ‘ ha culminat la seva quarta edició abastant 400 municipis a tot Andalusia. Durant gairebé dos mesos, aquesta iniciativa ha desplegat un extens programa de sensibilització sobre la importància del reciclatge dels residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE), portant un missatge clar: cada petita acció compta per preservar el nostre planeta.

Impulsada per RAEE Andalusia i recolzada per la Conselleria de Sostenibilitat, Medi Ambient i Economia Blava de la Junta d’Andalusia, la Federació Andalusa de Municipis i Províncies (FAMP), i ECOTIC juntament amb els Sistemes Col·lectius en Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP), la campanya ha estat un èxit a la regió.

Durant el seu trajecte, ‘ Dona Vida al Planeta ‘ ha desplegat més de 740 accions de street marketing, arribant als principals establiments del sector electro fins a centenars de comerços minoristes. La campanya ha emfatitzat els drets dels ciutadans en la gestió adequada d’aquests residus, promovent-ne la recollida correcta i acabant amb els mites sobre la seva disposició.

El suport institucional ha estat fonamental per a lèxit de la iniciativa. Delegats territorials, alcaldes i representants universitaris es van unir per donar suport a la causa, reconeixent la urgència d’adoptar pràctiques responsables per garantir la sostenibilitat ambiental i econòmica de la nostra regió.

La participació ciutadana ha estat clau en aquest trajecte cap a la conscienciació ambiental. Gràcies al compromís dels andalusos, s’ha aconseguit una comprensió més gran dels beneficis del reciclatge de RAEE, així com la reutilització de materials per a la producció futura de dispositius electrònics.

Però ‘ Dona Vida al Planeta ‘ no s’atura als carrers. Amb el hashtag #DonaVidaAlPlaneta, les xarxes socials esdevingueren un espai de diàleg i difusió d’informació, aconseguint més de 4.3 milions d’impressions. A més, la campanya es va estendre als mitjans de comunicació, amb notes de premsa, falques radials i emissions televisives que van portar el missatge a tots els racons d’Andalusia.

Els esforços no es van limitar a la divulgació. Els informadors van distribuir milers de bolígrafs i bosses de roba, mentre recorrien els municipis en patinets elèctrics, resolent dubtes i fomentant la participació. A més, es va recompensar el compromís ciutadà amb sorteigs de patinets elèctrics i tauletes, donant-los una segona vida a aquests dispositius.

En paral·lel, la Federació Andalusa d’Electrodomèstics i Altres Equipaments de la Llar ( FAEL ) es va sumar a la causa, informant i facilitant el lliurament d’aparells en desús als seus establiments.

Més que una campanya, ‘ Dona Vida al Planeta ‘ és un moviment responsable i conscient. Cada gest, per petit que sembli, ens acosta un pas més cap a un futur sostenible.